TesztelM

Borsa Brown: A férj prostija - Könyvajánló

2018. október 24. - TesztelM

Először, amikor megláttam, hogy Borsa Brownnak új könyve jelent meg úgy gondoltam cím alapján, hogy ezt nem hiszem, hogy el szeretném olvasni. Olvastam én is erotikus könyveket, sőt jó pár igenis nagyon tetszett. Borsa Browntól is olvastam már az Arabot és az kifejezetten tetszett, hogy a sok hasonló, már már sablonszerű erotikus könyv után, itt egyáltalán nem az aktus részletezése a fontos, hanem maga a történet, amit tényleg csak megfűszereznek a szexuális jelenetekkel. De azt hiszem, hogy egy kicsit talán megcsömörlöttem az erotikus könyvektől. Legalábbis ezt gondoltam. Aztán a cím után szerencsére elolvastam a hátoldalán  lévő ajánlót, ami aztán meggyőzött, hogy talán mégis csak érdemes lenne a kezembe venni a könyvet. De ha nem az interneten keresném az olvasnivalómat, akkor nem valószínű, hogy levettem volna a könyvespolcról azért, hogy elolvassam az ajánlóját. Pedig akkor nagyon rosszul jártam volna. 1527338450578.jpg

Fülszöveg:

Pamela házassága a szakadék széléhez ért. Három gyerekkel és egy jóképű, sikeres férjjel az oldalán úgy érzi, ő nem sokat ér. A mindennapjai szürkeségében azonban elhatározza, hogy megszívleli édesanyja egykori tanácsát: "Egy nő legyen tökéletes háziasszony, szerető anya és egy céda az ágyban." Női praktikákat bevetve és minden szégyenérzetét levetkőzve próbálja visszacsábítani a férjét, akit talán nem is veszített el.

Sok közös év után vajon életre lehet kelteni egy ellaposodott kapcsolatot? Mennyire maradhatunk hűek önmagunkhoz és társunkhoz az évek múlásával?

Egy krízisbe jutott házasság újraélesztése rengeteg erotikával, érzelemmel, nevettető és elgondolkodtató helyzettel. Egy olyan történet, ami bárki életében megeshet.

Egyáltalán nem olyan volt ez a könyv, mint amire számítottam. Sokkal többet adott, mint egy átlagos romantikus, erotikus könyv. Ez a könyv kikapcsol, reményt kelt, biztat. Úgy vélem, hogy minden háziasszonynak, feleségnek el kéne olvasni, de az uraknak is szívesen a kezükbe adnám. Mostanában túl sok a válás, pedig az egymásra való odafigyelés biztosan segíthetne sokaknak abban, hogy azt, ami egyszer izzott újra felélesszék. Nem gondolom, hogy a szex lenne mindennek a megoldása, viszont a kellő figyelem, az örömszerzés mindenképpen alkalmas arra, hogy megmenthető legyen egy kapcsolat, ami a hétköznapokban kissé megszürkült. 

Nem hittem volna, hogy egy erotikus könyvben bármikor is találok majd idézeteket, amiket elgondolkodtatónak, vagy éppen találónak fogok tartani, de ebben a könyvben számos ilyet fedeztem fel. Ezek voltak a kedvenceim:

  • "Onnantól kezdve kell beváltani az álmainkat, hogy konkrétan megfogalmazódnak bennünk. Aki nem tervez, az nem is fog cselekedni."

 

  • "A gyerekek szinte egyet jelentenek a boldogsággal az emberek képzetében, pedig el kell ismernünk, problémák hadát is zúdítják elénk."

 

  • "Vannak dolgok, amiket a nők nem akarnak elhinni. Csak ha a zsigerükben érzik a változást, a bizonyosságot, és akkor nyugodnak meg. Hiába mondják mások, hogy „szép vagy”, ezt neked kell érezned. Persze vannak a külvilágtól érkező impulzusok, amik segítenek ennek a belső érzésnek életre kelni."

 

A cím tényleg nagyon nem tetszik, szerintem nem passzol a sztorihoz. Vagyis persze, valamennyire igen, de kicsit azt érzem, hogy az, hogy az erotikus oldala van kihangsúlyozva ennek a könyvnek, az egy kicsit elveszíti a valódi jelentőségét. Nem tudom, hogy mennyire van tényleg így, mert nem láttam mostanában ezzel kapcsolatos statisztikákat, de talán egy kicsit kezd enyhülni az erotikus könyvek iránti érdeklődés. Legalábbis részemről mindenképpen. Egy idő után szerintem kezd unalmassá válni, hogy minden ilyen jellegű könyvben az erős, határozott, gazdag férfi és egy szende, védtelen lány van, akit a férfi ki akar emelni az egyszerű életéből és természetesen sokszor "megtöcsköli".

A férj prostija ezzel szemben egy olyan nőt mutat be, akivel a legtöbb nő tud azonosulni. Hiszen annyira egyszerű azt érezni, hogy egy kapcsolat egy kicsit ellaposodott, hogy a hétköznapokban egy kicsit elmaradt a vibrálás, ami a kapcsolatok elejét jellemzi. De szerintem az anyukáknak az is ismerős lehet, hogy a gyermekük mellet nem minden nő tudja teljes mértékben elégedettnek érezni magát, hiszen kiszakadva a munkából, látva, hogy a párunk nap, mint nap bejár dolgozni, gyakran erősödik fel a haszontalanság érzése. Legalábbis én biztosan éreztem ilyet már és számos anyukával beszélgetve tapasztaltam, hogy másoknál sem ritka ez az érzés. Ez a könyv bizonyítja, hogy ha valaminek van alapja, akkor arra még lehet építkezni, érdemes is, ha igazán akarjuk.

Bár én egy jól működő, boldog házasságban élek, mégis számomra is volt üzenete a könyvnek, például, hogy igenis fontos odafigyelni egymásra, mert könnyebb valamit megőrizni, mint újra felépíteni azt ami már elmúlt. 

 

Mennyi idő alatt olvastam el?: Kevesebb, mint 1 hét

Kiadó: Álomgyár Kiadó

Oldalszám: 428 oldal

Értékelés: Nagyon-nagyon tetszett ez a könyv. Szívből ajánlom mindenkinek. 10/10

 

Szép napot!

Marika

 

/A könyvet köszönöm az Álomgyár Kiadónak!/

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztelm.blog.hu/api/trackback/id/tr5713989278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.