TesztelM Blog

Knorr 100% természetes összetevőkből - Új trnd projekt

2017. július 10. - TesztelM

Szeretem a gyors főzési megoldásokat. Főleg nyáron nem hiszem, hogy bárki is arra vágyna, hogy órákat töltsön a tűzhely előtt. Erre nagyon jó alternatíva lehet, ha a boltokban kapható zacskós, üveges, dobozos ételeket készítjük el. Nem tudnám elképzelni ezeket minden napra, de természetesen néha az én konyhámban is megjelennek. 

1498590990809.jpg

Éppen ezért nagyon örültem, amikor kaptam az üzenetet, hogy részt vehetek a Trnd következő projektjében. Aki még nem hallott róla, ez egy olyan oldal, ahol a regisztrált tagok, különböző termékteszteléseken vehetnek részt. Időszakosan hirdetnek meg projekteket és egy kitöltött kérdőív, illetve a szerencse dönti el, hogy valakit beválogatnak-e vagy sem. 

img_20170627_211857.jpg

Most a Knorr új Természetesen Finom! termékeit kóstolhattuk meg. 

"Az új Knorr 100% természetes alapok segítségével gyorsan és könnyedén készíthetünk ízletes ételeket, mindezt 100%-ban természetes összetevőkből." 

Ezt ígéri a csomagban kapott szórólap. Minden bizonnyal a gyors ételek gyártói is kezdik belátni, hogy manapság a tudatos és egészséges táplálkozás egyre több ember számára fontos és ezekkel a termékekkel talán ezt a réteget is fogyasztóik között tudhatják majd. 

4 féle csomag kapható, olyanok, amiket talán minden család rendszeresen szokott otthon elkészíteni. Legalábbis nálunk mindegyik elég sűrűn szerepel a menüben.

Bolognai spagetti alap:

Természetesen szoktam hagyományos módon is elkészíteni, de én a bolognait általában por alappal készítem, mert szeretem azt az ízt, amit ad. Tudom, hogy nem hangzik olyan jól, de szeretem azt a kicsit mű ízt, amit az eredeti Knorr Bolognai spagetti alap nyújt. Ez az új por, viszont már másabb. Ezt bármelyik háziasszony eladhatja a családnak úgy, mintha ő készítette volna. Sokkal enyhébb a fűszerezése, teljesen házi készítésű élményt biztosítva. Ezt talán az összes porra el lehet mondani, de erre a legjellemzőbb. Kipróbáltam makarónival, rizstésztával és azokkal is szuper volt, nem feltétlenül kívánja meg a spagettit, bátran variálható.

1499336290074.jpg

Chilis bab alap:

Ehhez az ételhez és sosem szoktam alapot használni, megvan a bevált receptem, ami nem bonyolultabb, vagy hosszadalmasabb az elkészítése. És ennek az alap receptjébe nem írt kukoricát, amit én biztosan nem hagynék ki belőle. Attól még finom és nem úgy gondolom, hogy jó alternatíva lehet az étel kedvelőinek. 

1499101042360.jpg

Currys csirke alap:

Csak 1-2 éve kezdtem el curry-t használni, előtte még nem is nagyon kóstoltam. A családom a hagyományosabb ízeket kedveli, talán ezért is hanyagoltam eddig én is. Pár éve a férjem készített nekem először olyan ételt, amiben ez a fűszer szerepelt és nagyon megfogott. Viszont őszintén ez a változat most nekem nem ízlett. Nekem valahogy a mártás íze nem volt az igazi. De hát nem lehet mindig minden ugyanolyan jó mindenkinek. Ez nem az én ízvilágom. 

1499595593605.jpg

Tejfölös-gombás csirke alap:

Ez is tipikusan olyan étel, amit nem jutott volna eszembe kész alappal elkészíteni. Valahogy túl házias jellegű nekem. Attól függetlenül ez is nagyon jól eltalált fűszerezéssel bír. És tényleg, ha nem én főztem volna nem biztos, hogy megállapítom, hogy ez egy "gyors étel". 

1499336386948.jpg

 

Ezeknek az alapoknak talán az a legfőbb előnye, hogy biztosra lehet velük menni. Nincs lehetőség a rontásra, hiszen már előre megvan benne a megfelelő fűszerezés, nekünk már csak húst, esetleg zöldséget kell összevágni, párat kavarni, vizet, alapot beleönteni és kész. Nem kell aggódni, hogy finom lesz-e vagy sem, mert már előre lehet tudni rá a választ. Az egyetlen, ami ezt megcáfolhatja az egyéni ízlésvilág. 

Nem mondom, hogy minden napossá kell tenni ezeknek az alapoknak a használatát, de igenis néha mindenki megengedhet magának egy kis pihit és egy tutira finom ételt.

süti beállítások módosítása