TesztelM Blog

Hogyan rakjunk félre könnyedén

2017. január 14. - TesztelM

Sok mindent meg lehet fogadni így év elején. Lefogyok, leszokok a cigarettáról, többet sportolok, megpróbálok félretenni. Na én most az utolsóhoz adnék egy szerintem nagyon jó tippet, amivel kicsit összeszedettebb és tudatosabb lehet a gyűjtögetés.

Szerintem a legtöbben találkoztatok már az 52 hetes spórolás lehetőségével. Én több oldalon is láttam már, (most például az igysporolj.blogspot.com oldaláról vettem a mintát, amit egy kicsit átformáltam és magamra szabtam). Én tavaly előtt ki is próbáltam elég jó eredménnyel. Bár őszinte leszek nem sikerült az egész évet végigvinni, mert az év közepén eléggé fókuszon kívül esett, ugyanis akkor volt a Patrik a pocakomban és akkor minden figyelmemet a babavárás és a felkészülés foglalta le. Viszont azért így is sikerült a kitűzött összeg több, mint felét félretennem. 

Idén úgy döntöttem, hogy újra megpróbálom teljesíteni ezt a "kihívást", hátha most ügyesebb leszek. 

Én most háromféle módszert mutatok be, mert nem vagyunk egyformák. Mindenkinek mások a lehetőségei, mások a motiváló tényezők, éppen ezért lehet többféle közül választani. De természetesen a lehetőségek tárháza végtelelen, mindenki át tudja alakítani ezeket a táblázatokat aszerint, hogy mekkora összeget szeretne megtakarítani az év folyamán. 

Van olyan, ahol hetente egy fix összeget teszünk be 52 héten keresztül.

52_het_azonos.jpg

Vagy olyan, ahol egy meghatározott összeggel növeljünk minden héten. 52_het_tetszoleges.jpg

Én azt választottam most saját magamnak, hogy nem hetente, hanem havonta teszek be egy fix összeget. Mostanában sajnos egy kicsit feledékenyebb vagyok, éppen ezért én annak örülök, hogy ha egy hónapban, csak egyszer kell erre odafigyelnem.
1484394179373.jpg

Most a férjemnek is csináltam egy kis perselyt hozzá, azt mondta, hogy Ő is szívesen megpróbálná ezt a módszert. Úgy próbálkozik majd vele, hogy éppen amennyit gondol, annyit tesz majd bele és mindig kihúzza a berakott pénzösszeget. Szerintem ez egy nagyon jó módszer lesz. Majd meglátjuk, hogy milyen eredményt hoz ez majd nekünk és mennyit sikerült összegyűjtenünk a kis üvegekbe. 1484394210079.jpg

Ha van kedvetek ti is próbáljátok ki. Év végén számolhatunk majd együtt. :)

Mit hoz számomra a 2017-es év?

Kártyából olvastak nekem

2017. január 09. - TesztelM

Talán igaz a mondás, hogy új év új kezdet. Én azzal is elégedett leszek, ha olyan lesz a mostani év, mint az előző. De mint mindenki más, azért én is kíváncsi vagyok, hogy mit tartogat számomra és a családom számára  a 2017-es év.

Nyitott vagyok a spirituális, ezoterikus dolgokra éppen ezért, nem gondolok teljesen alaptalannak bármiféle jövendőmondást. Nem keresem a lehetőséget arra, hogy igénybe vegyek ilyen szolgáltatásokat, de ha úgy adódik szívesen meghallgatok bárkit. Voltam már látónál, akadtak olyan ismerősök, akik egy húzott kártyalap alapján tudtak mondani dolgokat, most viszont először voltam olyan hölgynél, aki egy adott helyzetet tárt elém, aztán kielemezte. 1483698694237.jpg

Őszintén nem túl jó hangulatban indultam el itthonról, de ez a találkozó nagyon feldobott. Levert voltam, negatív és kicsit borúlátó. Pedig nem így álltam ehhez az évhez. Éppen erre a bizakodó, pozitív, hittel teli útra terelt vissza ez a dolog. Nem erre számítottam, de nagyon jó dolgokat hallottam. Nem feltétlenül a jövőt festette fel, több volt inkább a múlt és a jelen, de ezeket a ténymegállapítások kellett igazából hallanom. Főleg, hogy ezt egy vadidegen mondta úgy, hogy semmit nem tudott rólam. És tényleg milyen érdekes is tud lenni, ha úgy mondanak rólad bármit, hogy nem is tudnak semmilyen előzményt! 

Jó érzés volt hallani, hogy valószínűleg azért is olyan boldog és kiegyensúlyozott a házasságom, mert karmikus a kapcsolatom a férjemmel. Ez azt is jelentette, hogy éppen ezért hiába én ültem ott, nem csak rám vonatkoztak a dolgok, vagyis inkább most többet beszéltünk a férjem életében esedékes változásokról, mint az enyémről. Mivel ez valószínűleg az én életemre is pozitív behatással lesz, így nem bántam természetesen. :) 1483698854874.jpg

Igazából tényleg az volt a jó benne, hogy a kártya arra világított rá, hogy minden, ami fontos számomra az már jelent van az életemben. Boldog házasság, szép, egészséges, csodálatos gyerek, nyugodt körülmények. Erre vágytam mindig és ezt már megkaptam. A jövő pedig még több jót tartogat számunkra, amit úgy gondolom, hogy meg is érdemlünk. Mint ahogy mindenki más is.

Azt hiszem, hogy talán így is van értelme kihasználni ilyen alkalmakat, hogy nincsenek elvárásaink, nem befolyásolja az életünket. Nekem most azért a hangulatomra mindenképpen nagyon pozitív volt. 

Ha egy picit is nyitottak vagytok, akkor szerintem ne habozzatok, próbáljátok ki.

süti beállítások módosítása