Nagyon szeretem a pizzát. Legyen az pizzériából rendelt, otthon készített, mirelit vagy bármilyen. De sajnos, többször fordult már elő, hogy ha ezeket ettem, akkor sajnos másnap nem igazán volt túl jó a pocakom. Most viszont egy olyan megoldást találtam, amivel nem kell félnem semmilyen mellékhatástól. Ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető, ennyi idő alatt még a futár sem hozza ki és azt tehetünk rá, amit csak akarunk.
Szeretem Burián Szaffi oldalát és receptjeit. A termékei közül is próbáltam már párat, de azért általában szeretek olyan recepteket kipróbálni, amik nem igényelnek különleges alapanyagokat. A mostani receptet is az ő oldalán találtam.
Túró alapú pizza
- 250 g túró
- 1 tojás
- 1,5 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál zabpehelyliszt (én szénhidrátcsökkentett lisztet használtam)
- oregánó
- só
Nincs más teendő, mint az összetevőket összekeverni, egy sütőpapírral bélelt tepsin elegyengetni, 15 percre betenni a sütőbe kb. 180 °C-ra és elősütni.
Utána jöhetnek a feltétek. Ez lehet bármi. Én most ketchuppal kentem meg, csirkemellsonkát raktam rá, kukoricát, gombát és gazdagon megszórtam sajttal. Ezután következett még 15 perc sütés. És kész. Nagyon finom, egyáltalán nem érezni ki a túró ízét. Nálunk a család nagy kedvence lett.
Próbáljátok ki! :)