TesztelM

Zserbó

2017. április 13. - TesztelM

A kis online naplómmal általánosságban az a célom, hogy megosszam másokkal a különféle tapasztalataimat. Viszont receptek terén azt hiszem, hogy az is motivál, hogy én is megtaláljam őket később. Számos esetben jártam már úgy, hogy kipróbáltam valamit, nagyon jól sikerült, biztos voltam benne, hogy az oldalra, ahol találtam biztos legközelebb is könnyedén ráakadok. Például van egy répatorta, amit még mindig keresek, mert fogalmam sincs honnan vettem az ötletet hozzá.

Szóval itt a legújabb sütemény, amit a Street Kitchen oldalán találtam és amikor megsütöttem szuper végeredmény született. Biztosan meg fogom még ismételni, ugyanis sokkal egyszerűbb, mint amire számítottam. Én úgy gondoltam, hogy egy zserbó elkészítése bonyolult, de egyáltalán nem az. :)

1491066638039.jpg

Zserbó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (nekem kb. 15-20 dkg teljes kiőrlésű volt)
  • 30 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • kb. 1 dl tejföl
  • 60 dkg sárgabaracklekvár
  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor,
  • 3-4 sportszelet
  • pici vaj
  • pici víz

 

A lisztet és a sütőport összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást és a tejfölt, majd összedolgozzuk az egészet. Egy lágy, mégis ruganyos tésztát kell kapnunk. Négy felé vesszük az egészet és 20 percig pihentetjük.

Lisztezett deszkán az első tésztát tepsi méretre nyújtjuk és tele is tesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Megkenjük a baracklekvár harmadával és megszórjuk a porcukros dió harmadával. Utána még egy réteg tészta, lekvár, dió, aztán még egy és végül az utolsó tészta réteg, amit villával jól megszurkálunk. Sütőbe téve kb. 40 perc alatt megsütjük.

A csokimázhoz a sportszeleteket 1-2 evőkanál vízzel elkeverjük, hagyjuk felolvadni és amikor már majdnem felolvadt, hozzáadunk egy diónyi vajat. (én most 2 sportszeletet használtam hozzá és az nagyon kevésnek bizonyult) A kihűlt zserbóra öntjük és szépen elkenjük rajta.

Legjobb, ha csak másnap tálaljuk, ha kibírjuk addig. :)

1492081459036.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztelm.blog.hu/api/trackback/id/tr7712393369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.