TesztelM

Hogyan rakjunk félre könnyedén

2017. január 14. - TesztelM

Sok mindent meg lehet fogadni így év elején. Lefogyok, leszokok a cigarettáról, többet sportolok, megpróbálok félretenni. Na én most az utolsóhoz adnék egy szerintem nagyon jó tippet, amivel kicsit összeszedettebb és tudatosabb lehet a gyűjtögetés.

Szerintem a legtöbben találkoztatok már az 52 hetes spórolás lehetőségével. Én több oldalon is láttam már, (most például az igysporolj.blogspot.com oldaláról vettem a mintát, amit egy kicsit átformáltam és magamra szabtam). Én tavaly előtt ki is próbáltam elég jó eredménnyel. Bár őszinte leszek nem sikerült az egész évet végigvinni, mert az év közepén eléggé fókuszon kívül esett, ugyanis akkor volt a Patrik a pocakomban és akkor minden figyelmemet a babavárás és a felkészülés foglalta le. Viszont azért így is sikerült a kitűzött összeg több, mint felét félretennem. 

Idén úgy döntöttem, hogy újra megpróbálom teljesíteni ezt a "kihívást", hátha most ügyesebb leszek. 

Én most háromféle módszert mutatok be, mert nem vagyunk egyformák. Mindenkinek mások a lehetőségei, mások a motiváló tényezők, éppen ezért lehet többféle közül választani. De természetesen a lehetőségek tárháza végtelelen, mindenki át tudja alakítani ezeket a táblázatokat aszerint, hogy mekkora összeget szeretne megtakarítani az év folyamán. 

Van olyan, ahol hetente egy fix összeget teszünk be 52 héten keresztül.

52_het_azonos.jpg

Vagy olyan, ahol egy meghatározott összeggel növeljünk minden héten. 52_het_tetszoleges.jpg

Én azt választottam most saját magamnak, hogy nem hetente, hanem havonta teszek be egy fix összeget. Mostanában sajnos egy kicsit feledékenyebb vagyok, éppen ezért én annak örülök, hogy ha egy hónapban, csak egyszer kell erre odafigyelnem.
1484394179373.jpg

Most a férjemnek is csináltam egy kis perselyt hozzá, azt mondta, hogy Ő is szívesen megpróbálná ezt a módszert. Úgy próbálkozik majd vele, hogy éppen amennyit gondol, annyit tesz majd bele és mindig kihúzza a berakott pénzösszeget. Szerintem ez egy nagyon jó módszer lesz. Majd meglátjuk, hogy milyen eredményt hoz ez majd nekünk és mennyit sikerült összegyűjtenünk a kis üvegekbe. 1484394210079.jpg

Ha van kedvetek ti is próbáljátok ki. Év végén számolhatunk majd együtt. :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.