TesztelM Blog

Harry Potter és az elátkozott gyermek - Könyvajánló

2016. november 09. - TesztelM

A Harry Potter könyvekkel mondhatni véletlenül kerültem kapcsolatba. Az első nagy Harry Potter láz idején, amikor a legelső kötet megjelenésére várt mindenki, azzal viccelődtem a családban, hogy én is szeretném ezt a könyvet. A nővérem ezt valamiért komolyan vette és a karácsonyi ajándékom a Harry Potter és a bölcsek köve lett. Hogyha egyszer megkaptam, akkor már ki is olvastam és onnantól már biztos volt, hogy én a teljes sorozatot el szeretném olvasni. Nem lettem fanatikus, de tiszta szívvel tudom ajánlani bárkinek a könyveket, akik szórakoztató izgalmas, mégis könnyed olvasmányélményre vágynak. img_20161109_110036.jpg

Ez nincs máshogy a legújabb történettel sem. Teljesen más élményt adott ez a könyv az eddigiektől. Ez leginkább annak volt köszönhető, hogy ez azért mégse egy regény volt, hanem egy színdarab. De nem éreztem hiányát a leíró részeknek, abszolút élvezhető volt csak a párbeszédekkel is. Az egyetlen hátulütője, hogy így nagyon hamar kivégeztem a könyvet. :)

1477644865759.jpg

A történet több, mint 20 évvel azután játszódik, hogy legyőzték Voldemortot. Pontosan ott kezdődik, ahol a legutolsó kötetet abbahagyták. A főszerepben Harry, Hermione és Ron gyermekei állnak, leginkább Harry középső fia Albus Perselus Potter és Draco Malfoy fia Scorpius Malfoy. Kiderül, hogy Harry fia nem kevésbé tudja elkerülni a bajt, mint az édesapja. Így a két fiú veszélyes kalandokba keveredik és újra felüti fejét a fekete mágia.

Nekem tényleg tetszett ez a kötet is, bár olvastam volna tovább, mert sajnos tényleg nagyon hamar vége lett. :)

DM Life Book

2016. november 07. - TesztelM

Pár éve egyáltalán nem volt jellemző, hogy a mindennapi élethez szükséges dolgaimat a DM-ben szerezzem be. Aztán elkezdtem dolgozni egy DM üzlet mellett és egyre sűrűbben tértem be. Ma már szinte minden háztartási és kozmetikai terméket ott szerzek be. Szeretem, hogy ott mindent megtalálok, amire szükségem van. Sőt még többet is. A Best Print díjas DM Life Book első kiadása után, most megjelent a 2017-es különleges éves tervezője, amit most én is megvettem.1478513098247.jpg

Az élet egy 15 hónapos kisfiú mellet elég kusza tud lenni és mivel egy kicsit feledékenyebb is vagyok mostanában úgy gondoltam igazán megérdemlek egy könyvet, amibe fel tudom jegyezni a teendőink, programjaink listáját, a jegyzeteimet vagy éppenséggel bármit. 

1478515426759.jpg

Szerintem csodaszépek a könyvben található kézzel készült illusztrációk. A különlegessége, hogy minden kiadvány egyedi borítóval készült, tehát nincs két egyforma példány. A legjobb benne, hogy mivel most úgyis színező lázban égek, itt ebben a Life Book-ban is van rá lehetőségem, hogy kiéljem ezt a szenvedélyemet.

1478516069828.jpg

Három részre osztották fel. Találunk Tervező, Hasznos és Jegyzeteim füleket. Tartozik még a kötethez egy könyvjelző, amin nagyon ötletesen Post-it-ek lettek elhelyezve.

1478517043780.jpg

Számos dolgot tudunk feljegyezni vele:

  • Célok
  • Utazások
  • Fontos információk
  • Mérőóraállások
  • Receptek
  • Pénzügyi tervező1478516152281.jpg

1478515972208.jpg

Véleményem szerint tényleg nagyon jól sikerültek a 2017-es Life Book-jai a DM-nek és ráadásul az ára is nagyon kedvező. 100 DM Beauty pont + 999 Ft. Nem csak saját részre, de ajándékba is tökéletes választás lehet. Ne feledjétek, hogy közeleg a karácsony, szerintem mindenkinek lehet olyan családtagja, barátja aki örülne egy ilyen ajándéknak. :)

süti beállítások módosítása