TesztelM

Zabpelyhes túrógombóc

2016. október 25. - TesztelM

Próbálok egészségtudatosan főzni és étkezni, ezért az egyszerű, hagyományos ételek elkészítésére is keresek más megoldást. Nem először készítettem már ezt a receptet, amit a Nosalty oldalán találtam. Szerintem nagyon finom, ezért én most egyből dupla adagot csináltam belőle.1477385779169.jpg

Zabpelyhes túrógombóc

Hozzávalók:

  • 25 dkg laktózmentes túró
  • 6 ek zabpehely
  • 2 db tojás
  • 2 ek cukor (én fél evőkanál Update1 Zero-t használtam)
  • 1 csipet só
  • 1 pici vanília aroma vagy vaníliás cukor

 

  • darált dió
  • laktózmentes tejföl, cukor1477386585616.jpg

A gombóchoz a hozzávalókat összegyúrjuk és legalább fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. Vizet forralunk pici sóval és vizes kézzel gombócokat készítünk, amiket kb. újraforrástól számítva 2 perc alatt kifőzünk. (Mire a gombóc feljön a víz tetejére már jó).1477386641254.jpg

A kész gombócokat darált dióval szórtam meg és cukorral (én Update1 Zero-val) kikevert tejföllel locsoltam meg. Tényleg nagyon finom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztelm.blog.hu/api/trackback/id/tr6411836961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.