TesztelM Blog

Guillaume Musso: Holnap - Könyvajánló

2018. június 21. - TesztelM

Ha röviden és tömören kellene leírnom ezt a könyvet, akkor egy kicsit a modern Ház a tónál hasonlattal tudnám bemutatni. Egy nő és egy férfi, aki nem ugyanabban az évben élnek, egy közös laptop segítségével mégis tudnak kommunikálni és ennek köszönhetik mindketten az életüket.
1523564062167.jpg

 Fülszöveg:

Emma New Yorkban él. Harminckét évesen még mindig keresi élete párját.

Matthew Bostoban lakik. Egy szörnyű balesetben elvesztette a feleségét, és most egyedül neveli négyéves kislányát. A világhálón ismerkednek meg, és egymásnak írt e-mailjeik alapján hamarosan mindketten arra gondolnak, hogy végre megtalálhatják a boldogságot. Elhatározzák, hogy találkoznak egy manhattani olasz étteremben.

Ugyanazon a napon és ugyanabban az órában lépnek be az étterem ajtaján. Ugyanahhoz az asztalhoz ültetik le őket - és mégsem fognak soha találkozni.

Hazugságok hálója? Az egyik fél képzelgése? A másik manipulációja? Egy érthetetlen helyzet áldozataiként Matthew és Emma hamar rádöbbennek arra, hogy nem csupán egy meghiúsult találkozóról van szó...

1523564108835.jpg

Nem ez volt az első könyvem Guillaume Musso-tól és biztosra veszem, hogy nem is az utolsó. Eddig mindegyik könyve tetszett, amit olvastam tőle. A Holnap egy érdekes, romantikus történetnek látszik elsőre, de sokkal több annál. Izgalom, kaland, hazugságok és fájdalmas igazságok. Ez teszi igazán különlegessé ezt a könyvet.

Persze, kicsit meseszerűvé válik attól, hogy különböző idősíkokban élnek a főszereplők, mégis tudnak beszélgetni egymással egy véletlennek köszönhetően. De mégis annyira hihető, hogy egyáltalán nem lett gagyi, elképzelhetetlen hatása, sőt. 

Elgondolkodtató, hogy vajon mennyire ismerjük a körülöttünk élőket? Tényleg lehetséges, hogy együtt él velünk valaki, akit igazából nem is ismerünk, csak egy általa szépen megformált alakot látunk, akit valóságosnak hiszünk? Képesek vagyunk nem látni dolgokat? Biztosan. Ez mindenképpen igaz, a férfi főhősre, Matthew-ra, aki nehezen tud túllépni elhunyt felesége emlékén. Boldog, tökéletes házasságban élt, egy csodálatos nővel. Legalábbis a férfi így gondolta, de a véletlen bebizonyítja, hogy kicsit sem ismerte az asszonyt. Minden, amit róla gondolt, csak egy jól eljátszott szerep volt. 

Ami szerintem még egy nehéz kérdés, a könyvben, hogy elmondhatod-e bárkinek az igazságot, ha a hazugság sokkal kevésbé fájdalmas számára? Van-e jogunk felnyitni valakinek a szemét, vagy éppen elhallgassuk-e előle a tényeket? Valószínűleg erre sincs egyértelmű, helyes válasz. De érdemes elolvasni a könyvet, hogy kiderüljön, ott mit kezdenek egy ilyen helyzettel.

Mennyi idő alatt olvastam el: 1 hét

Kiadó: Park Könyvkiadó

Oldalszám: 400 oldal

Pontozás: 10/10 

 

Olvastátok már ezt a könyvet, vagy bármit Guillaume Musso-tól?

 

Szép napot!

Marika

/A könyvet köszönöm a Park Könyvkiadónak/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása