TesztelM Blog

Pixibag - 2017. május

2017. május 30. - TesztelM

A Pixi meglepetés összeállításainak lassan az egész palettáját kipipálhatom már, hiszen rendeltem már Pixiboxot, Adam and Eve különkiadását és most már egy Pixibagnek is boldog tulajdonosa vagyok. :) Azért volt bennem egy kis félsz, mert az előző ilyen csomagnál olvastam különböző fórumokat és elég sok negatív véleménnyel találkoztam. A megjelenés előtti beharangozó, azonban mégis felkeltette az érdeklődésemet, ugyanis csupa olyan márkát ígértek, amiket be tudok illeszteni a hétköznapokba és szívesen használom őket. 

1495742403875.jpg

Az első, ami miatt nagyon örültem ennek a mostani csomagnak, hogy ez most nem a jól megszokott doboz csomagolásban volt, hanem egy cuki neszesszer járt a termékek mellé. Persze a boxokat is jól lehet újrahasznosítani, de egy idő után azért megtelhet vele a padlás. :) Ez a kozmetikai táska kevésbé masszív, mint amilyennek elképzeltem, de biztos nagy hasznát veszem és elképzelhető végre egyszer elérhetem, hogy átlátható lesz a táskám. Bár talán egy jól rendszerezett női táska kivitelezhetetlen.

1495829538935.jpg

A dobozból a kedvenc termékem a Sally Hansen Miracle Gel lakk. Egy gyönyörű piros lakk volt benne a 470-es Red Eyes árnyalat. Őszintén szólva a legtöbb pénz, amit lakkra költöttem, az talán 5-600 Ft, szóval nem igazán volt még dolgom ilyen minőségi körömlakkal. De érezhető volt a különbség. Már az ecsetnek is van tartása, így sokkal könnyebb is a használata. Nagyon gyorsan, könnyen és egyszerűen használható és gyönyörű lett a végeredmény. Azt, hogy mennyire tartós, még nem tudom, mert pár órája van csak fenn. Talán a fénye lehetne egy kicsit erőteljesebb, de gondolom ezen a fedőlakkja segíthetne. Onnan gondolom, hogy az én általam használt Rival de Loop-os Top Coat lakk is tökéletesen alkalmas volt erre a célra. Valószínűleg, sose próbáltam volna, mert biztosan sajnáltam volna megfizetni a magas árát, de nagyon örülök neki, hogy így mégis megtehettem.

1495829399355.jpg

A következő két termékkel már találkoztam, nem emlékszem melyik meglepetésdobozban kaptam, de nagyon jó tapasztalataim vannak vele. Az original verziót próbáltam és valóban tudtam vele pár napot csalni a hajmosás előtt. Na jó, talán egyet, de az is nagyon jól jött néha. Gondolom, hogy a Cherry illatú is hasonló jó tulajdonságokkal rendelkezik. 

1495829646795.jpg

A Borotalco márkát eddig csak a dezodorja révén ismertem. Az viszont teljes elégedettséget hozott eddig. A most megismert tusfürdő sem okozott csalódást. Nagyon finom púderes az illata, jól habzik és kellemes puha, tiszta érzetet hagy maga után. Nem várok többet egy tusfürdőtől. :)

img_20170526_221646.jpg

A Nivea legújabb krémét már régóta nézegetem. Megérte rá várni, mert első használatra jónak tűnik. Finom az illata, könnyű az állaga és gyorsan felszívódik. Nekem tetszik. :)

1495829347867.jpg

A megjelenés előtt most először lehetett szavazni arról, hogy két lehetséges termék közül melyiket szeretnénk megkapni. A parfüm, amire én is szavaztam nyert a szájfénnyel szemben. Szuper finom illatút kaptam, aminek nagyon örültem. 

1495829480187.jpg

Teljesen elégedett vagyok ezzel az összeállítással, jó döntés volt megrendelni.

Túrós fonat

Sokan félnek az élesztőtől, de én kifejezetten szeretek kelt tésztával dolgozni. Valószínűleg azért, mert általában jól is sikerülnek. Mivel a túrós dolgokat is nagyon kedvelem, ezért amikor rátaláltam erre a receptre, már nagyon vártam, hogy kipróbálhassam. Az ilyen recepteket jobban szeretem akkor kipróbálni, ha ellátogatunk a mamihoz, aki szívesen vállalja Patrik felügyeletét, amíg én a konyhában kísérletezgetek. 

Ez a túrós fonat tényleg nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető és szuper fincsi lett. Legközelebb biztosan kipróbálom szénhidrátcsökkentett liszttel és más töltelékkel is. 

1495044747048.jpg

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 250 ml tej
  • 100 g vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 30 g élesztő
  • csipet só

 

  • 500 g túró
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 db tojás

 

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben, majd a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk. Az így kapott tésztát kétfelé osztjuk és mindkét részt kinyújtjuk téglalap alakúra. 

1495044697375.jpg

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Ránézésre elharmadoljuk a tésztát a középső sávba tesszük végig egy csíkban a túrót.  Utána a széleit 2 centinként ferdén bevágjuk a töltelékig és felváltva ráhajtogatjuk. Az így kapott rúd két végét jól lenyomkodjuk. A fonatokat 15-20 percig hagyjuk kelni, majd a tepsibe tesszük és pirosra sütjük. 

1495044784994.jpg

 

Kedvenc termékeim

Mivel én is nagyon szeretem mások kedvenc termékeinek összeállításait megnézni, akár videóban, akár egy-egy blogbejegyzésben és ezekből tapasztalatot gyűjteni, gondoltam, most én is megosztom, hogy nekem az elmúlt időszakban melyik termékek könnyítik meg a mindennapjaimat.

1. Nivea Kettős hatású szemfesték lemosó: 

1494067613030.jpg

Először olyan lehetőséget kerestem, amivel egyszerre tudom tisztítani az arcomat és lemosni a sminkemet, mivel nem nagyon szerettem pepecselni ezekkel a szépészeti dolgokkal. Viszont a januári leárazások alatt nagyon akciósan jutottam hozzá ehhez a termékhez és nekem nagyon pozitív csalódás. Most már egyáltalán nem bánom, hogy külön kell lemosnom a szemfestéket, hiszen ezzel a lemosóval nagyon gyors, egyszerű és hatékony ez a művelet.

2. Nivea Control Shine arctisztító tonik: 

1494067576003.jpg

Az áprilisi Glamour napok alatt sikerült beszereznem ezt a lemosót és nagyon megszerettem. Finom az illata és szuperül tisztít. Én szeretem azokat a lemosókat aminél látom a vattakorongon, hogy valóban hatásos, azáltal, hogy koszos lesz. A sok por és szennyeződés, ami a levegőben van, nem hiszem, hogy csak szappannal eltávolítható. Látványosan tisztítja a pórusaimat is.

3. Kiehl's Ultra Facial Cleanser:

1494067801086.jpg

Ezt a 30 ml-es kis terméket még a Pixinek köszönhetően kaptam a Kiehl's Alle-ban nyílt üzletében. Pont egy arctisztítót szerettem volna venni, így evidens volt, hogy a felkínált lehetőségek közül ezt fogom választani. Nem bántam meg, hiszen nagy kedvencem lett. Általában 2-3 naponta, fürdés közben szoktam használni. Kevés kell belőle, jól habzik és nagyon sima és tiszta lesz tőle a bőröm.

4. Yamuna Szőlőmagolajos tusfürdő:

1494067639741.jpg

A Krémmánia dobozban kaptam és egyszerűen oda vagyok érte. Annyira tetszik az illata, hogy ha esetleg másik tusfürdővel kezdek el fürödni, mert általában többet használok egyszerre, akkor is valamimet muszáj ezzel megmosnom, hogy egy kicsit érezzem az illatát és a puhaságot, amit kapok tőle. :)

5. Rival de Loop Young Gel Nail Top Coat:

1494067738802.jpg

Szeretem kifesteni a körmeimet. Ráadásul mostanában szívesen rakok rá kis kövecskéket. Ezért kerestem egy olyan fedő lakkot, ami segít fenntartani azokat. Ez a lakk nagyon jól bevált. Nem csak fenntartja, de nagyon szépen fedi is, úgy hogy nem tompítja el a csillogását. Sőt még a lakkot is tartósabbá teszi. :)

6. Szafi Free Lángos lisztkeverék: 

1494067525622.jpg

Annyi jót olvastam róla, hogy muszáj volt kipróbálnom. És egyszerűen szuper. Először, amikor csináltam, furcsán néztem a hozzávalók miatt. Hiszen ehhez a keverékhez csak egy pici citromlé és víz kell csak. Aztán amikor összekevertem, alig akartam elhinni, hogy ezzel később dolgozni lehet majd. És láss csodát, 5 perc pihentetés után egy nagyon jól kidolgozott kelt tészta utánzatot kaptam. Annyira könnyű és jó volt vele dolgozni, szépen lehetett megformálni a kis köröket, amiket forró kókuszolajban kisütöttem. És az íze pedig olyan, mint a piacon kapható lángosok közül bármelyik és fogyókúra alatt is fogyasztható. Tökéletes.

 

És, hogy egy kicsit az anyuka is előjöjjön, egy kedvenc, amit Patriknak szeretek adni:

+1 Sunvita Fruit Bars:

1494067675655.jpg

Nem vagyok egy "Bio anyuka", de odafigyelek arra, hogy miket adok enni Patriknak. Persze nem mondom, hogy soha nem evett még cukrot, de amennyire lehet elkerülöm. Éppen ezért keresem folyton azokat a termékeket, amiket édesség helyett kaphat. Most nagy kedvenc ez a termék. Gyümölcsös, nem tartalmaz sem hozzáadott cukrot, sem színezéseket, sem mesterséges aromát. Patrik nagyon szereti.

 Ezek most az én aktuális kedvenceim. Ahogy jönnek újak, ígérem azokat is bemutatom. :)

5 tipp kisbabás apukáknak Anyák napjára

Anyának a legcsodálatosabb dolog, de azért nem mindig egyszerű. A sok fantasztikus dolog mellett van rengeteg aggódás, félelem, kétség és fáradtság is, nap, mint nap. Éppen ezért minden édesanya megérdemli, hogy május első vasárnapján felköszöntsék és egy kicsit elismerjék a mindennapos "munkájukat". 

Idén lesz a második olyan Anyák napja, amit már én is anyukaként is ünnepelhetek. Őszintén nem emlékszem rá, hogy tavaly kaptam-e valamit Patriktól (vagyis az apukájától). Valószínűleg igen, mert figyelmes a férjem, de mivel én tavaly ilyenkor még a kialvatlan korszakomat éltem, így sajnos abból az időből ilyen részletekre nem igazán emlékszem. :) 

1493893937599.jpg

De hogy mi is lehet egy tökéletes ajándék ilyenkor még? Adnék pár ötletet azoknak az apukáknak, akik szeretnének örömet szerezni párjaiknak.

5 tipp, aminek egy kisgyerekes anyuka örülhet Anyák napján:

1. Reggeli lustálkodás:

Szerintem egy kisbaba megszületése után, a sok alvásmegvonás után, a legnagyobb ajándék egy anyának, ha addig aludhat, ameddig szeretne. Ha egy évben legalább egyszer apa intézi a reggeli rutint a lurkóval az fergeteges lehet. 

2. Pár perc nyugalom:

Mostanában igen népszerű kifejezés ez az "Énidő". Viszont nagyon nehéz megvalósítani, hogy legyen olyan idő, ami semmi másról nem szól, csak a kikapcsolódásról, hiszen annyi teendővel jár a gyereknevelés, a háztartás vezetése és valakinél még a munka is. Tudni kell mégis magunkra is idő szakítani. Segítséggel pedig még könnyebben megy ez. Ez lehet akár csak 10-15 perc is, amikor le lehet ülni egy könyvvel, vagy csak feltenni egy maszkot, vagy szabadon választva bármit lehet csinálni

3. Reggeli kávé az ágyban:

A non plus ultra az lehet, ha még úgy el is fogyaszthatja, hogy nem hűl ki. :)

4. Reggeli, ebéd, vagy vacsora: 

Mindegy, hogy melyik étkezés, de lehet legalább egy, amit nem az anyának kell kigondolni, beszerezni a hozzávalókat és megcsinálni. Lehet ez saját készítés a férfi részéről, rendelés, vagy talán még a nagyi megfűzése is, bár ugye az Anyák napja nekik is szól. Éppen ezért a következő évben lehet őket kompenzálni. :)

5. Masszázs:

Szerintem ez magáért beszél, hiszen kinek ne esne jól egy kis masszírozás?:) 

Igazából összegezve az egészet elég csak egy kis törődés és figyelem, amit szerintem minden édesanya megérdemel. Uraim, tegyék szebbé párjuknak ezt a különleges napot addig, amíg a gyermekük nem képes rá! 

Boldog Anyák napját minden édesanyának! 

1493893422560.jpg

süti beállítások módosítása