TesztelM Blog

Mostanában a kedvenc köretem az édesburgonya chips ❤ #batáta #édesburgonya #mutimiteszel #mutimiteszel_fit #szeretekfőzni #instafood #food #főznijó #instahun

2017. október 31. - TesztelM

23161749_696675290542203_5549040593302192128_n.jpg_640x640

tesztelmblog készítette ezt a képet.

Sütőtökös, banános muffin

2017. október 27. - TesztelM

A kisfiam és én is nagyon szeretjük a sütőtököt, viszont a férjem nem igazán. Viszont az édességet, süteményt annál inkább, ezért folyamatosan próbálkozok a sütőtök ilyen téren való felhasználásával, hogy ne kettőnknek kelljen egyszerre megenni egy tepsi tököt, hanem mind a hárman tudjuk élvezni.

Most két finomságot is hoztam volna, viszont egyet nem tudok megmutatni, mert mire észbe kaptam, hogy kéne róla fényképet csinálni, már elfogyott. De azért mindenképpen szeretném megosztani mindkettőt, éppen ezért az elsőnek csak a linkjét rakom fel, hogy azért azon elérjétek a receptet.

Jöjjön először az, aminél fényképpel is tudom bizonyítani, hogy valóban kipróbáltam a receptet. :)

Sütőtökös, banános muffin

Az interneten találtam a receptet, de egy kicsit átalakítottam, hogy kicsit diéta barátabb legyen. :) 

img_20171026_200711.jpg

Hozzávalók:

  • 15 dkg szénhidrát csökkentett sütőliszt (Dia-Wellnes)
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg sütőtökpüré
  • 1 db érett banán
  • 2 db tojás
  • 25 g Negyedannyi-ugyanannyi cukorhelyettesítő (Dia-Wellness)
  • őrölt fahéj
  • kb. 1 dl kókuszolaj
  • fél tábla cukormentes csoki

Külön tálban összekeverjük a nedves hozzávalókat, és a száraz hozzávalókat, majd összekeverjük őket. 

Muffin formába kanalazzuk őket és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. (Én 160 °C-on légkeveréses sütőben 20 percig sütöttem.)

1509041111528.jpg

A tetejére sajtkrémet, túrót és cukrot kevertem össze, azzal kentem meg. Nagyon finom lett.

 

 

Naptár anyákra szabva - Cukimamik naptár 2018

2017. október 18. - TesztelM

Mi a doktor néni telefonszáma? Mit is ehet már a gyerek 8 hónaposan? Hova is kell menni szerda délután? Mi is volt a felhasználó nevem arra a weboldalra?

Nőként is rengeteg mindent kellett észben tartanom, de anyaként mindez megsokszorozódott, hiszen a legtöbb gyerekkel kapcsolatos dologra is nekem kell figyelnem. De ki tud ennyi mindent megjegyezni, főleg, ha ez még kialvatlansággal, fáradtsággal párosul. Én úgy gondolom, hogy senki, és nem is kell. Csak meg kell találnunk a megfelelő segítséget, hogy rendszerezzük, összegezzük a mindennapokkal járó fontosabb információkat. Most erre hoztam egy nagyon szupi segítséget, a Cukimamik 2018-as naptárát.

img_20171018_102825.jpg

Az első, amit megállapítottam, amikor először a kezembe vettem a Cukimamik Naptárat, hogy a nevéhez hűen, valóban nagyon cuki dizájnt kapott. Ez mindenképpen fontos, hiszen nem mindegy, hogy nap, mint nap mennyire szívesen veszünk valamit a kezünkbe. 

img_20171018_102914.jpg

Az, ami a leginkább tetszik benne, hogy igazán használhatónak tartom. Tudom, hogy kicsit furán hangzik, de tetszik, hogy nem az a csilli-villi, a megszólalásig tökéletes, hanem olyan hétköznapi. Mindezt tényleg a szó legpozitívabb értelmében. Eddig a naplóvezetés nagyon nem volt az erősségem. Számtalanszor vettem már határidő naplókat, vagy jegyzetfüzeteket, mert teljesen beleszerelmesedtem a külsejükbe, de egyiket sem használtam semmire, mert nem volt szívem beleírni és elrontani a tökéletességét. Ennél nem érzem ezt, sokkal inkább azt, hogy meg szeretném tölteni tartalommal.

Pozitívum még, hogy rettentő hasznos "mamabarát" oldal kapott benne helyet, a megszokott határidő napló funkciók mellett. Persze nagy segítség a Recept, Bevásárlólista és Aranyköpések rész, de, ami igazán különlegessé teszi az például a Kisgyermek fejlődése, Jelszó emlékeztető, Oltási naptár, Hozzátáplálási táblázat, Ciklus naptár. 

Mindezek mellett még kis matricákkal is tudjuk még személyesebbé, egyedibbé tenni a naptárunkat, ami akár arra is szolgálhat, hogy a gyermekünkkel kapcsolatos dolgokat is feljegyezzük és a babanapló funkcióját is betöltheti. 

img_20171018_102844.jpg

Egy pár éve minden új évnek úgy indulok neki, hogy az bizony az én évem lesz. Nem lesz ez máshogy most sem. 2018 bizony az én évem lesz és nagyon boldog vagyok, hogy a Cukimamik naptár a segítségem lesz.

1507568847296.jpg

Az alábbi linkre kattintva még neked is lehetőséged van megrendelni. Ne maradj le róla. :)

Sue Fortin: A lány, aki hazudott - Könyvajánló

2017. október 06. - TesztelM

Szeretem a thrillereket filmben és könyvben egyaránt. Leginkább azokat szeretem, amik gondolkodásra késztetnek, izgalmasak, de nem félelmetesek, vagyis nem túlzottan félelmetesek. Egy kicsit úgy érzem, hogy mostanában túl sok nagyon szerelmes, nagyon romantikus könyvet olvastam, szóval kellett egy kis izgalom, ezért nagyon örültem Sue Fortin legújabb könyvének. 1507226242230.jpg

Fülszöveg:

Erin és Roisin barátok voltak, aztán egy halálos baleset mindkettejük életét összezúzta. Majd Roisin felfedezi Erin azóta, egy évtizeden át őrzött titkát, és eltökélten igyekszik elérni, hogy Erin megfizessen a hazugságokért.
Erin azonban nem akarja újra felvenni a kapcsolatot Roisinnal. Új életet kezdett Londonban, nem áll szándékában újra hazatérni. Mikor viszont apja rejtélyes körülmények közt súlyos balesetet szenved, nincs választása: haza kell térjen, és szembe kell nézzen egykori osztálytársával - és saját múltjával is. Erin tudja, ha nyilvánosságra kerül a titka, annak katasztrofális következményei lehetnek.
Mikor Roisin váratlanul eltűnik, minden gyanú Erinre terelődik. Mindent megtenne a családja védelmében, de vajon milyen messzire kész elmenni, miközben az óra ellene dolgozik?

Nem mondanám, egy olyan igazi végigizgulós olvasmánynak. Az a fajta könyv, ami nagyszerűen ötvözi a romantikus történetet és a thrillert. Az elején egyértelműen elindul egy izgalmas, körömrágós, vajon mi lehet a titka találgatás, ami a sztori előre haladtával egyre inkább egyértelművé válik. Már az előtt rá lehet jönni, mielőtt olvasnánk. 

Éppen ezért, a könyv közepe felé, már nem is tudtam, hogy milyen könyvet is olvasok, mert inkább tűnik egy női olvasmánynak, de a lehető legpozitívabb értelemben. Nincs csöpögés, nincs túlzás, nincs részletes, hosszan taglalt szexjelenet. Van viszont vonzalom, tisztázatlan érzések, zűrös múlt. 

A végén pedig nem várt fordulatok, amik újra izgalmat visznek bele még a lezárás előtt. És természetesen a teljes happy end mindenki számára.

1506352852795.jpg

Nekem nagyon tetszett ez a könyv. Élveztem, elejétől a végéig.

 

A könyvet köszönöm az Álomgyár Kiadónak.

süti beállítások módosítása